Följ oss          |    Nyhetsbrev

Vi på Skånska Operan

Ola Hörling - Operadirektör & Regissör

Med musikalartistutbildning från Balettakademin i Göteborg har Ola utforskat det mesta inom musik och musikal. Han har uppträtt på Nöjesteatern, Galateatern och Fredriksdalsteatern, dansat i Eurovision Song Contest, regisserat och koreograferat operor, musikaler, dansföreställningar, barnteater, fars och revy de senaste 18 åren, skrivit en opera och sex musikaler och översatt flera verk. Driver Underhållningspatrullen och Skånska Operan med Åsa Jensen.

Åsa Jensen - Operadirektör & Producent

Åsa är utbildad i företagsekonomi, drama-teater-film, medie- och kommunikationsvetenskap, teatervetenskap och kulturadministration vid Lunds Universitet samt Malmö Högskola. Tillsammans med Ola Hörling driver hon Skånska Operan och UnderhållningsPatrullen. Hon har även jobbat på bl a Expressteatern, Kulturhuset Barbacka och som kulturutvecklare i Ystads kommun. Återfinns nu även som projektledare på Arrangemangsenheten i Lunds kommun.

Max Lörstad - Musikaliskt ansvarig/Kapellmästare

Max är personen som anser att utbildning är alltjämt pågående och att vi lär oss hela livet. Under halva sitt liv har han jobbat med scenisk verksamhet. När han inte återfinns i sin roll som musikaliskt ansvarig på Skånska Operan arbetar Max som repititör/pianist på Malmö Opera.

Fredrika Lilius - Kostymör

Stenebyskolan har bidragit till Fredrikas gedigna kunnande inom mode, tyger och sömnad. Hon gör sin nionde säsong som kostymör hos Skånska Operan men har även arbetat med UnderhållningsPatrullen, Lunds musikteater och som kostymassistent på Malmö Stadsteater och Malmö Opera. Hon var kostymör till Malmö Operas nyårskonsert 2017.

Petra Hjortsberg - Scenograf

Petra har en kandidatexamen i design för scen; 1st Class BA(Hon)Theatre: Design For Performance. Hon har arbetat som frilansande scenograf och kostymdesigner sedan 2002.

Ludvig Uppman - Ljusdesign

Ludvig kan stoltsera med ett brett utbildningsspektra, med studier i bland annat filosofi, psykologi, ekonomi, entreprenörskap och lite övrigt plockgodis från universiteten. Man hittar honom oftast bakom eller mitt emot scenen, som ljussättare, projektledare eller turnéledare. Han har varit med i påvens entourage.

Elinor Alfredsson - Turnéledare

Elinor är producent och projektledare med en examen från yrkeshögskolan i Landskrona och hon har läst allt mellan produktionsekonomi och projektledning till kreativitet och grafisk design. När hon inte sliter bakom scener så arbetar hon istället som cirkusartist med eldkonst som disciplin i gruppen Favilla – Magiska Eldshower.

Matilde Jensen - Produktionsassistent

Matilde kommer att vara produktionens hjälpande hand under sommaren och följa med ut på turné. Hon går första året på gymnasiet där hon pluggar spetsutbildning i dans på Lunds Dans och Musikal Gymnasium.

Hampus Hörling - Produktionsassistent

Hampus kommer att vara produktionens hjälpande hand under sommaren och följa med ut på turné. Han går första året på gymnasiet där han läser natur/musik-linjen.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå