Följ oss          |    Nyhetsbrev

Vi på Skånska Operan

Ola Hörling - Operadirektör & Regissör

Med musikalartistutbildning från Balettakademin i Göteborg har Ola utforskat det mesta inom musik och musikal. Han har uppträtt på Nöjeste- atern, Galateatern och Fredriksdalsteatern, dansat i Eurovision Song Contest, regisserat och koreograferat operor, musikaler, dansföreställningar,barnteater, fars och revy de senaste 19 åren, skrivit en opera och sex musikaler och översatt flera verk. Driver UnderhållningsPatrullen och Skånska Operan med Åsa Jensen.

Åsa Jensen - Operadirektör & Producent

Åsa är utbildad i företagsekonomi, drama-teater-film, medie- och kommunikationsvetenskap, teatervetenskap och kulturadministration vid Lunds Universitet samt Malmö Högskola. Tillsammans med Ola Hörling driver hon Skånska Operan och UnderhållningsPatrullen. Hon har även jobbat på bl a Expressteatern, Kulturhuset Barbacka och som kulturutvecklare i Ystads kommun. Återfinns nu även som projektledare på Arrangemangsenheten i Lunds kommun.

Rebecka Elsgard - Musikaliskt ansvarig, Kapellmästare & Piano

Rebecka har en kandidatexamen samt pågående masterutbildning i klassiskt piano. Innanpianostudierna tog vid på allvar var den musikaliska banan ganska spretig. Hon har testat det mesta, däribland varit affischnamn i musikal på Östgötateatern, skrivit ett symfoniskt verksom uruppförts av Norrköpings symfoniorkester, studerat harpa, jobbat som kyrkomusiker,uruppfört verk av flera framstående tonsättare och varit pianosolist i några av Sveriges kon- serthus. Dock känner Rebecka sig mest hemma med en sångare vid sin sida.

Fredrika Lilius - Kostymör

Stenebyskolan har bidragit till Fredrikas gedigna kunnande inom mode, tyger och sömnad. Hon gör sin tionde säsong som kostymör hos Skånska Operan men har även arbetat med UnderhållningsPatrullen, Lunds musikteater och som kostymassistent på Malmö Stadsteater och MalmöOpera. Hon var kostymör till Malmö Operas nyårskonsert 2017.

Leif Persson - Scenograf

Leif är utbildad vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän, han har även läst konstvetenskap, och studerat vid Tillskärarakademin i Köpenhamn. Leif har arbetat med kostym och scenografi sedan början av 80-talet och detta är sjunde sommaren med Skånska Operan. Han gör också utställningsdesign och arbetar för tillfället med en utställning på Kulturen i Lund: Jag ser dig - fotograf Ida Ekelund

Khira Fromark - Rekvisitör

Khiras utbildning består av den bästa blandningen av design/sömnadsutbildningar och konstvetenskap. Hon har varit med i Skånska Operans team många gånger tidigare och jobbar även på Skånes Dansteater.

Ludvig Uppman - Teknisk rådgivare & allmän support

Ludvig kan stoltsera med ett brett utbildningsspektra, med studier i bland annat filosofi, psykologi, ekonomi, entreprenörskap och lite övrigt plockgodis från universiteten. Man hittar honom oftast bakom eller mitt emot scenen, som ljussättare, projektledare eller turnéledare. Hanhar varit med i påvens entourage.

Johanna Axerup - Turnéledare

Johanna är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola och har gått programmet Teaterns teori och praktik på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har medverkat på scen i flertalet musikaler, teaterföreställningar, konserter och barnteatrar. Johanna driver produktionsbola- get Axerup Production där hon jobbar som kulturproducent och skådespelare. Detta blir Johannas första sommar med Skånska Operan.

Matilde Jensen - Produktionsassistent

Matilde kommer att vara produktionens hjälpande hand under sommaren och följa med ut på turné. Hon går första året på gymnasiet där hon pluggar spetsutbildning i dans på Lunds Dans och Musikal Gymnasium.

Hampus Hörling - Produktionsassistent

Hampus kommer att vara produktionens hjälpande hand under sommaren och följa med ut på turné. Han går första året på gymnasiet där han läser natur/musik-linjen.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå