Följ oss          |    Nyhetsbrev

Vi på Skånska Operan

Ola Hörling - Operadirektör & Regissör

Med musikalartistutbildning från Balettakademin i Göteborg har Ola utforskat det mesta inom musik och musikal. Han har uppträtt på Nöjesteatern, Galateatern och Fredriksdalsteatern, dansat i Eurovision Song Contest, regisserat och koreograferat operor, musikaler, dansföreställningar, barnteater, fars och revy de senaste 18 åren, skrivit en opera och sex musikaler och översatt flera verk. Driver Underhållningspatrullen och Skånska Operan med Åsa Jensen.

Åsa Jensen - Operadirektör & Producent

Åsa är utbildad i företagsekonomi, drama-teater-film, medie- och kommunikationsvetenskap, teatervetenskap och kulturadministration vid Lunds Universitet samt Malmö Högskola. Tillsammans med Ola Hörling driver hon Skånska Operan och UnderhållningsPatrullen. Hon har även jobbat på bl a Regionteatern Blekinge- Kronoberg, Expressteatern, Kulturhuset Barbacka och som kulturutvecklare i Ystads kommun. Återfinns nu även som projektledare på Arrangemangsenheten i Lunds kommun.

Max Lörstad - Musikaliskt ansvarig/Kapellmästare

Max är personen som anser att utbildning är alltjämt pågående och att vi lär oss hela livet. Under halva sitt liv har han jobbat med scenisk verksamhet. När han inte återfinns i sin roll som musikaliskt ansvarig på Skånska Operan arbetar Max som repititör/pianist på Malmö Opera.

Fredrika Lilius - Kostymör

Stenebyskolan har bidragit till Fredrikas gedigna kunnande inom mode, tyger och sömnad. Hon gör sin åttonde säsong som kostymör hos Skånska Operan men har även arbetat med UnderhållningsPatrullen, Teater Insite och som kostymassistent på Malmö Stadsteater och Malmö Opera.

Leif Persson - Scenograf

Leif är utbildad vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän, han har även läst konstvetenskap, och studerat vid Tillskärarakademin i Köpenhamn.. Han har varit yrkesverksam i 35 år. Detta är sjätte sommaren med Skånska Operan. Han gör annars uppdrag som kostymör och scenograf på fria grupper och Operaverkstan/Malmö Opera.

Ludvig Uppman - Ljusdesign

Ludvig kan stoltsera med ett brett utbildningsspektra, med studier i bl a filosofi, psykologi, ekonomi, entreprenörskap och lite övrig plockgodis från universiteten. Man hittar honom oftast bakom eller mitt emot scenen, som ljussättare, projektledare eller turnéledare.

Elinor Alfredsson - Turnéledare

Elinor är projekt- och produktionsledare med en examen från yrkeshögskolan i Landskrona och hon har läst allt mellan produktionsekonomi och projektledning till kreativitet och grafisk design. När hon inte sliter bakom scener så arbetar hon istället som cirkusartist med eldkonst som disciplin i grupperna Favilla och Act of Emotion.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå