Följ oss          |    Nyhetsbrev

Vi på Skånska Operan

Ola Hörling - Operadirektör & Regissör

Med musikalartistutbildning från Balettakademin i Göteborg har Ola utforskat det mesta inom musik och musikal. Han har uppträtt på Nöjeste- atern, Galateatern och Fredriksdalsteatern, dansat i Eurovision Song Contest, regisserat och koreograferat operor, musikaler, dansföreställningar,barnteater, fars och revy de senaste 19 åren, skrivit en opera och sex musikaler och översatt flera verk. Driver UnderhållningsPatrullen och Skånska Operan med Åsa Jensen.

Åsa Jensen - Operadirektör & Producent

Åsa är utbildad i företagsekonomi, drama-teater-film, medie- och kommunikationsvetenskap, teatervetenskap och kulturadministration vid Lunds Universitet samt Malmö Högskola. Tillsammans med Ola Hörling driver hon Skånska Operan och UnderhållningsPatrullen. Hon har även jobbat på bl a Expressteatern, Kulturhuset Barbacka och som kulturutvecklare i Ystads kommun. Återfinns nu även som projektledare på Arrangemangsenheten i Lunds kommun.

Maria Ingemarsson Berg - Piano & Kapellmästare

Maria arbetar idag som pianist, ackompanjatör och kördirigent. Hon jobbar som pianist på operaprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Tidigare har Maria under många år arbetat som frilanspianist med Göteborg som bas, och då bland annat på GöteborgsOperan, Högskolan för scen och musik, Läckö slottsopera, SmålandsOperan och med MusikTeaterVerket. Sedan några är tillbaka är hon musikaliskt ansvarig på Skånska Operan. Den samtida musiken har också varit viktig och under 10 år var Maria en av medlemmarna i ensemblen Göteborgs Kammarsolister.

Fredrika Lilius - Kostymör

Stenebyskolan har bidragit till Fredrikas gedigna kunnande inom mode, tyger och sömnad. Hon gör sin tionde säsong som kostymör hos Skånska Operan men har även arbetat med UnderhållningsPatrullen, Lunds musikteater och som kostymassistent på Malmö Stadsteater och MalmöOpera. Hon var kostymör till Malmö Operas nyårskonsert 2017.

Rigmor Grönwall - Scenograf

Utbildad musikalartist som glidit över till scenograf.

Ludvig Uppman - Teknisk rådgivare & allmän support

Ludvig kan stoltsera med ett brett utbildningsspektra, med studier i bland annat filosofi, psykologi, ekonomi, entreprenörskap och lite övrigt plockgodis från universiteten. Man hittar honom oftast bakom eller mitt emot scenen, som ljussättare, projektledare eller turnéledare. Hanhar varit med i påvens entourage.

Gabbie Barck - Turnéledare

Gabbie har utbildning inom konst, hantverk och scenproduktion. Hon har erfarenhet av olika arbete inom scen, så som scenografi, teknik, attribut och dekor. Den enda delen hon inte testat på inom scen är att faktiskt stå på den. Förutom scenarbete har hon också jobbat som chef i en konsertlokal och bar samt arbetar med illustrationer.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå