Följ oss          |    Nyhetsbrev

La Bohème

Skånska Operans sommarföreställning 2018 kommer att bli La Bohème.

De väljer kärlek före trygghet, frihet före pengar och konsten före konventionerna. De är Paris Bohemer!

I en mustig och pulserande föreställning möter poeten Rodolfo den vackra oemotståndliga Mimi. Musettas och Marcellos kärlek drar de hela tiden tillbaka till varandra, de omfamnar alla ögonblicket och individens egenart men inget kan hålla döden på avstånd!

I en av operavärldens mest gripande historier hyllar sommarens livfullaste Bohemer livet!

Färg, passion och galenskap. Sorg och längtan, liv och död. Och den vackraste musik man kan tänka sig.


Det är La Bohème!

Medverkande

Signe Sneh Schreiber - Mimi

Signe Sneh Schreiber är en allsidig sopran med brett spann i rösten. Signe har sjungit många olika stilar; allt från Cunegunde i Candide till Konstanze i Bortførelsen i Die Entführung aus dem Serailog och nu tar hon sig ann Mimi i La Bohème. Signe er utbildad vid Det Kongelige Operaakademi vid Det Kongelige Teater. Hon har sedan tidigare en bachelor-examen i klassisk sång vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hon har sjungit på många olika platser och har bland annat sjungit för H.K.H. Dronning Margrethe II och det danska kungahuset.

Markus Pettersson - Rodolfo

Markus är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm där han tagit en master-examen. Han har arbetat vid Folkoperan och Göteborgsoperan samt flertalet av landets sommaroperor och även i Norge och Schweiz. Detta har gett honom en bred erfarenhet och han har sjungit mängder av roller. Han är även en flitigt engagerad konsertsolist.

Linus Börjesson - Marcello

Linus är bland annat utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han har tidigare sjungit både huvudroller och mindre roller på scener som Kungliga Operan, GöteborgsOperan, NorrlandsOperan, Vadstena, Läckö, Drottningholm, Confidencen och flera.

Eldrid Gorset - Musetta

Eldrid har en bachelor från Norges musikkhögskola och studerar for ögonblicket på Barratt Due Musikkinstitutt og Operahögskolan i Oslo där hon tar en master.

Hon har tidigare varit med i flera produktioner på bl.a OscarsborgOperaen, Christiana Kammeropera, Oslo Operafestival och KmOpra där hon gjort roller som Susanna i Le Nozze di Figaro, Anna i Die Lustigen weiber von Windsor og Fiordiligi i Cosi fan tutte.

Jonas Bergström - Shaunard

Jonas har studerat vid bland annat operahögskolan i Stockholm.
Han gjorde Onegin på Kungliga operan i Stockholm och Valentin i Faust på Folkoperan, båda produktionerna var i operahögskolans regi.

Fredrik Samuelsson - Colline

Fredrik har en kandidatexamen i opera från Högskolan för scen och musik i Göteborg, samt har studerat på Operastudion vid Musiklinjen Kapellsberg i Härnösand.
Han har bland annat gestaltat rollerna Don Alfonso i Così fan tutte, Jupiter i Orfeus i underjorden, Sakristanen i Tosca samt Snugg i En midsommarnattsdröm.

Roodney Nilsson - Alcindoro/Benoit

Roodney har tidigare sjungit på Malmö Opera i produktionerna Tannhäuser, På Sicilien och Pajazzo. Man har även kunnat se honom på Lunds kammaropera och Lilla Operan där han medverkat i Trollflöjten, Cosi fan tutte och Figaros bröllop.

Johanna Bergman - Ensemble

Johanna har studerat vid Katrinebergs Folkhögskola på skådespelarlinjen. Hon har tidigare medverkat i Rigoletto på Malmö Opera, Dissocialia, Inte på riktigt och Herr Arnes Penningar på Katrineberg och i Med hedern i behåll på Lunds Kvinnoforum.

Sofia Grahn - Ensemble

Sofia är utbildad teatervetare vid Teaterhögskolan i Malmö. Hon är även kulturadministratör och dramapedagog. För tillfället studerar hon det internationella masterprogrammet Tillämpad Kulturanalys vid Lunds universitet som hon varvar med kurser i teater på avancerad nivå vid Göteborgs universitet.

Henrik Andersson - Ensemble

Henrik har gått på Teaterhögskolan i Malmö, läst filmvetenskap med skådespelarinriktning och gått en balettutbildning. Han har tidigare medverkat i Rosenkavaljeren, Doktor Zjivago, Kvartett; Maskeradbalen, Figaros bröllop, Parken (Malmö Opera) och Raymonda (Det Kongelige Teater Köpenhamn)

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå