Följ oss          |    Nyhetsbrev

Skånska Operan himmavid

HÄR KAN NI SE SKÅNSKA OPERAN HIMMAVID! : https://www.youtube.com/watch?v=oXz0QFijASk&feature=youtu.be

En digital konsertkväll den 10 juli kl 19.00. Medverkar gör 10 sångare och 7 musiker. (De som skulle medverkat i sommarens uppsättning av Trollflöjten). Vi bjuder på inspelade inslag från sångarnas hem såväl som från en studio i Malmö. Trollflöjten och Mozart står som tema för kvällen. Programledare är Åsa Jensen, producent och Ola Hörling, regissör. De har även åkt på roadtrip och besökt spelställena runt om i Skåne, så utflyktstips till sommaren utlovas. Vi ser detta som en möjlighet för de medverkande sångarna, musikerna och arrangörerna att nå ut till en stor och sugen operapublik under en fantastisk kväll samtidigt som vi på Skånska Operan kan fortsätta vår verksamhet i år på något vis. Vi kommer att presentera en högkvalitativ, kul och annorlunda operakväll helt i linje med vår verksamhet och grundidé om opera till folket.

Konserten kommer att vara gratis att se på men vi kommer att sälja stödbiljetter för de som kan tänkas betala och de insamlade pengarna går oavkortat till de artister som medverkar och som blev av med sina tänkta jobb i sommar. Köp din stödbiljett HÄR

Det går även att se Skånska Operan himmavid via Sydsvenskan & vår FB-sida.

Medverkande

Ella Morin - Pamina

Ella tog examen från Operahögskolan i Stockholm i juni 2019. Innan dess studerade studerade hon på Musiklinjen vid Härnösands folkhögskola. Hon har gjort roller som Greta i Hans och Greta, Zerlina i Don Giovanni och Ännchen i Friskytten och gjorde under studietiden praktik i Rigoletto på Kungliga Operan. Hon deltog under somrarna 2018 och 2019 i operafestivalen vid Kammeroper Schloss Rheinsberg, senast som Sabina i Cimarosas Gli Orazi e i Curiazi.

Joel Forsström - Tamino

Joel är en finlandssvensk lyrisk tenor utbildad i Stockholm, vid bland annat Stockholm Operastudio. Efter avslutade studier har han frilansat som sångare och uppträtt på scener såsom Savonlinna Operafestival, Finlands Nationalopera, Folkoperan i Stockholm, Svenska Teatern i Helsingfors, Göteborgsoperan m.fl. Joel är en mångsidig och flitig artist som redan hunnit medverka i över 40 olika produktioner såväl som solist, operakorist och musikalensemble.

Julia Ojansivu - Nattens Drottning

Julia är bosatt i Köpenhamn men uppvuxen utanför Växjö. I juni 2018 tog hon examen vid Opera Akademiet i Köpenhamn. Hon har tidigare sjungit roller som Pamina ur Trollflöjten, Morgana ur Alcina, Susanna ur Figaros bröllop, Adele ur Läderlappen och Greta ur Hans och Greta.

Staffan Liljas - Sarastro

Staffan är en bas som jobbat som frilansande sångare inom opera och konserter sedan han tog sin mastersexamen från Operahögskolan i Stockholm 2012. På operascenen sågs han senast som Polyphemus i Händels Acis & Galatea på Confidencen sommaren 2019 i en kritiskt hyllad föreställning som spelades in av SVT. Staffan är glad att få återvända till Sarastro, som han sjöng våren 2019 i Alsace, och till Skånska Operan, där han tidigare setts som Sharpless i Madama Butterfly sommaren 2017.

Victor Rydén - Papageno

Viktor är född och uppvuxen i Stockholm. Han är utbildad vid Kungl. Musikhögskolans solistlinje och Stockholm Operastudio, och studerar för tillfället för Angelika Kirchschlager och Sebastian Vittucci vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien. Han är flitigt anlitad i konsertsammanhang och har stått på scener som Drottningholms slottsteater och Folkoperan. Foto: Josef Sjöblom.

Mia Bergström - Papagena

Mia är en lyrisk mezzosopran från Bålsta. Hon avslutade sina studier i Köpenhamn, på det Kongelige Operaakademiet under våren 2019. Sedan dess har hon sjungit på Den Jyske Opera i Tjajkovskijs Eugene Onegin som lillasystern Olga och Det Kongelige Teater i Köpenhamn i Monteverdis L’Orfeo som Messagiera. Mia ser fram emot att få komma över sundet och göra sin Sverige debut med den Skånska Operan.

Helena Magnusson - Dam ett

Helena har en konstnärlig masterexamen i klassisk sång från Musikhögskolan i Malmö. Hon har tidigare studerat sång vid Lunnevads folkhögskola och Vadstena folkhögskola. Helena har bland annat sjungit på Malmö Opera, Operaverkstan, Kammaropera Syd och Läckö Slottsopera. Med Skånska Operan har hon gjort roller så som Berta i Barberaren i Sevilla, Frasquita i Carmen och senast rollen som Zerlina i Don Giovanni.

Julia Andersson - Dam två

Julia är en lyrisk mezzosopran från Landskrona, med utbildning från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och Operahögskolan i Stockholm. Hon har gjort roller som Fröken Julie (Fröken Julie, Hallin) vid Höga Kusten Operafestival, Garcia (Don Quijote, Massenet) på Folkoperan, Cherubin (Figaros Bröllop, Mozart), Dido (Dido & Aeneas, Purcell) samt Carmen och Mercédès (Carmen, Bizet).

Sara Norrback Carlsson - Dam tre

Sara tog examen från operahögskolan i Göteborg (Artisten) 2019 och har sedan dess medverkat i Opera på Skärets uppsättning av Trollflöjten samt i olika musikalprojekt. Under sin utbildning har hon framfört roller som Octavian (Strauss, Rosenkavaljeren och Suzuki (Puccini, Madama Butterfly).

Christer Arwidsson - Monostatos

Christer har medverkat i uppsättningar med Skånska Operan, Operafabriken, Underhållningspatrullen, Lilla Operan, Trelleborgsrevyn, Opera i Ystad, Lunds Kammaropera med flera. Han har även stor vana från olika konsertsammanhang och tvekar inte att ta ett gig som trubadur när tillfälle ges. Studerar sång för Britta Johansson.

Marianne T. Clement - Tvärflöjt

Marianne är en klassiskt utbildad flöjtist från Musikhögskolan i Malmö vid Anders Ljungar-Chapelon och från Conservatoire de Boulogne-Billancourt i Paris, där hon studerat för Céline Nessi (co-soloflöjtist vid Opéra de Paris). Hon studerar nu i solistklassen vid Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus och har assisterat i bl.a. Jönköping Sinfonietta och Malmö Symfoniorkester.

Maria Wernberg - Violin 1

Maria är Riksspelman och utbildad klassisk violinist med masterexamen från Royal Northern College of Music i Manchester och kandidatexamen från Birmingham Conservatoire. Hon har bl.a. varit solist med Örnsköldsviks Musiksällskap och Gotlands Sinfonietta samt deltagit i the Virtuoso Violin Festival i Stratford-upon-Avon, Cheltenham Music Festival, Young Musicians Symphony Orchestra, Festspelen i Piteå och Vadstena-Akademien. Maria frilansar som violinist och spelar i Gotlands Kammarsolister och har en duo tillsammans med pianisten Gisela Herb.

Paul Slawik - Viola

Paul är utbildad på Musikhögskolan i Malmö där han studerade violin för Wieslawa Szymczynska, Jennifer Wolf, samt viola för Henrik Frendin. Därefter studier på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus och Royal College of Music i London. Han är numera verksam som frilansmusiker och violinlärare i Skåneregionen. Har även varit verksam på Folkoperan i Stockholm, Västerås Sinfonietta och Nordiska Kammarorkestern.

Sebastian Flögel - Viola

Sebastian kommer från Tyskland, bor i Sverige och studerar i Danmark. Han började studera musikpedagogik och bestämde sig senare för att ta sin konstnärliga kandidatexamen på Musikhögskolan i Malmö. Han fortsatte sedan sina masterstudier vid Det Kongelige Danske Musikkonservaturium i Köpenhamn. Han har bland annat studerat för Stanislav Popov, Henrik Frendin, Tim Fredrikssen och Lars Anders Tomter. Vid sidan om studierna är han aktiv som frilansande musiker och kompositör.

Motto: If you get tired, learn to rest, not to quit.

Henning Fredriksson - Cello

Henning är utbildad klassisk cellist vid Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, Carl Nielsen Academy of Music (Odense) samt Musikhögskolan i Malmö och avlade i februari 2018 sin masterexamen efter att ha studerat för Torleif Thedéen, Robert Nagy (solocellist i Wiener Philharmoniker), Maria Sellner och John Ehde. Carl Henning frilansar nu som cellist och har varit solist med Joseph Haydn Symphony Orchestra Vienna och Gotlands Sinfonietta samt spelat med orkestrar såsom Webern Symphonieorchester, Odense Symfoniorkester, Wermland operas orkester, Skånska Operan och Malmö Operaorkester. Carl Henning är även en flitig kammarmusiker med konserter i Sverige och runt i Europa med musiker såsom Ingrid Tobiasson, Anders Kilström och Gotlands Blåsarkvintett.

Maria Ingemarsson Berg - Piano

Maria arbetar idag som pianist, ackompanjatör och kördirigent, men även som lärare vid musiklinjen på Sankt Sigfrids folkhögskola i Växjö. Tidigare har Maria under många år arbetat som frilanspianist med Göteborg som bas, och då bland annat på GöteborgsOperan, Högskolan för scen och musik, Läckö slottsopera, SmålandsOperan och med MusikTeaterVerket. Den samtida musiken har också varit viktig och under 10 år var Maria en av medlemmarna i ensemblen Göteborgs Kammarsolister. Maria Ingemarsson Berg arbetar idag som pianist, ackompanjatör och kördirigent, men även som

Karin Haglund - Piano

Karin är en mångfacetterad pianist som brinner för kammarmusik och sång. Utbildad vid bl a Edsbergs Musikinstitut och Sibeliusakademien. Verkar och lever mestadels i Stockholm men har en vurm för den skånska myllan och är faktiskt född i Ystad.

Max Lörstad - Musikaliskt ansvarig/Kapellmästare

Max är personen som anser att utbildning är alltjämt pågående och att vi lär oss hela livet. Under halva sitt liv har han jobbat med scenisk verksamhet. När han inte återfinns i sin roll som musikaliskt ansvarig på Skånska Operan arbetar Max som repititör/pianist på Malmö Opera.

Ola Hörling - Operadirektör & Regissör

Med musikalartistutbildning från Balettakademin i Göteborg har Ola utforskat det mesta inom musik och musikal. Han har uppträtt på Nöjeste- atern, Galateatern och Fredriksdalsteatern, dansat i Eurovision Song Contest, regisserat och koreograferat operor, musikaler, dansföreställningar,barnteater, fars och revy de senaste 19 åren, skrivit en opera och sex musikaler och översatt flera verk. Driver UnderhållningsPatrullen och Skånska Operan med Åsa Jensen.

Åsa Jensen - Operadirektör & Producent

Åsa är utbildad i företagsekonomi, drama-teater-film, medie- och kommunikationsvetenskap, teatervetenskap och kulturadministration vid Lunds Universitet samt Malmö Högskola. Tillsammans med Ola Hörling driver hon Skånska Operan och UnderhållningsPatrullen. Hon har även jobbat på bl a Expressteatern, Kulturhuset Barbacka och som kulturutvecklare i Ystads kommun. Återfinns nu även som projektledare på Arrangemangsenheten i Lunds kommun.

Ludvig Uppman - Teknisk rådgivare & allmän support

Ludvig kan stoltsera med ett brett utbildningsspektra, med studier i bland annat filosofi, psykologi, ekonomi, entreprenörskap och lite övrigt plockgodis från universiteten. Man hittar honom oftast bakom eller mitt emot scenen, som ljussättare, projektledare eller turnéledare. Hanhar varit med i påvens entourage.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå