Följ oss          |    Nyhetsbrev

Tosca

I Tosca finns en engagerande handling och fantastisk musik, vilket gör att vi kan berätta en historia som berör på djupet. Med musik som är lika dramatiskt brutal som skimrande vacker, skildras sångerskan Toscas och hennes älskare Cavaradossis tragiska öden. Under ett koncentrerat och passionerat dygn följer vi deras resa mot katastrofen, orkestrerad av den kallsinnige polischefen Scarpia. Flera av operans arior och duetter hör till repertoarens mest älskade och det här är en opera som rymmer allt; passion, lusta, förräderi och ond bråd död.

Orkestern består av sex musiker och leds av Maria Ingemarsson Berg
Regissör: Ola Hörling, Producent: Åsa Jensen, Musikaliskt ansvarig: Maria Ingemarsson Berg, Kostymör: Fredrika Lilius, Scenograf: Leif Persson

Medverkande

Kine Sandtrö - Tosca

Kine Sandtrø är en norsk sopran med kandidatexamen från Institutionen för opera i Stockholm, samt en master vid Malmö Opera Academy. Hon har sedan tidigare en kandidatexamen i utövande klassisk sång från Barrat Due Musikkinstitutt i Norge. Under sin utbildning har hon gjort roller som Mimì i La Bohème, titelrollerna i Adina och Rosalinda, Micaëla i Carmen samt Liù i Turandot och sjöng som praktikant på Kungliga Operan Barbarina i Figaros Bröllop. Hon gjorde också en konsert med Jenny Lind-repertoar som sändes live på Operan Play. Som solist har hon sjungit tillsammans med Kungliga Filharmoniska Orkestern, Kungliga Hovkapellet, MalmöOperaorkester och KTHs Akademiska Kapell. Hon har även framträtt med romansrepertoar tillsammans med pianisten Julia Sjöstedt i Kanada, USA, Norge och Sverige. Kine har tilldelats flera stipendier, som Opera Trøndelag Venners Talentpris, Bladet Musikkpris, Jenny Lind stipendiet samt Jenny Lind-sällskapets pris.

På Malmö Opera har hon medverkat i Allsång på Operan, lastbilsturnén Det stora oväsendet samt spelat Skänkjungfru Josefina och Dalkulla i Det går an. Hon har setts i dubbelföreställningen Systrarna som Suor Genovieffa i Suor Angelica där hon också gjorde ett inhopp i titelrollen. Hon har även senast gjort rollerna som Hedvig och Juni i Snösystern på Operaverkstan.

Markus Pettersson - Cavaradossi

Markus är en Spinto Tenor ursprungligen från Hälsingland som mestadels jobbat vid Folkoperan och Göteborgsoperan. 2018 gjorde han Rudolfo i La Bohéme hos på Skånska Operan. På GöteborgsOperan har han sjungit roller som Remendado i Carmen, En ung tjänare i Elektra och Gastone i La traviata. Markus har även sjungit rollen som Mats i Kronbruden samt En trubadur i Vikingarna, båda uppfördes konsertant. Han har också sjungit Gastone i La traviata på Folkoperan och på Läckö Slottsopera har han gjort Fenton i Falstaff. Som frilansande sångare jobbar Markus över hela Sverige och men han har också dykt upp på internationella scener däribland Norge och Schweiz. Utöver opera är Markus flitigt engagerad som konsertsolist och van att sjunga allt från en Romansafton till Requiem.

Eirik Krokfjord - Scarpia

Eirik är en dramatisk baryton från Lørenskog. Som konsertsolist har han uppträtt med Oslo Filharmonikerna, Accademia Bizantina, Capella Vitalis Berlin, Orquesta Sinfónica de Michoacán, Det Norske Blåseensemble, KORK, Det Norske Solistkor och många gånger med Barokkanerne. Från och med 2022 är han huvudsångare i det norska doom metal-bandet Funeral. På operascenen har Eirik bl a spelat Nick Shadow i Stravinskys The Rake's Progress, titelrollen i Gianni Schicchi, Leporello i Don Giovanni och Silvio i Leoncavallos Pagliacci. Sin utbildning har han fått på Norges Musikhögskola, men nu studerar han för Luis Ledesma. Våren 2023 gör han sin skådespelardebut i titelrollen när Ståle Kleibergs David & Bathsheba spelas i Trondheim och i Łódź i Polen.

Joakim Larsson - Angelotti

Joakim är återkommande solist vid Operaen i Köpenhamn, men har även bland annat sjungit på Opera National i Montpellier, Nöjesteatern i Malmö, Opera Warberg och Smålandsoperan. Han är utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Operaakademiet och Manhattan School of Music. Förutom opera så är Joakim en eftertraktad sångsolist och prisbelönt romanssångare som turnerar Norden runt med din duo Larsson/Kvint.

Anne Birgitte Bouwhuis Røkke - Spoletta

Den norska mezzosopranen Anne är utbildad vid NTNU Institutt for musikk i Trondheim samt vid Operahögskolan i Oslo. Våren 2023 tar hon masterexamen i Opera vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hösten 2019 gestaltade hon titelrollen i Carmen på turné med Arktisk filharmoni i ett samarbete med Operahögskolan i Oslo och som examensproduktion sjöng hon Ottone i Poppeas Kröning av Monteverdi. Våren 2022 debuterade hon som Ernesto i Haydns Il mondo della luna med Trondheims symfoniorkester og opera i Lodz, Polen. Sommaren 2022 gjorde hon även debut som Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni med Opera Warberg. Som en avslutande del av sina studier gestaltade hon under hösten 2022 rollen som Hans i Humperdincks Hans och Greta under Henrik Schaefers musikaliska ledning och i Mira Bartovs regi.

Marcus Bartoletti - Sakristanen

Marcus är en baryton från Stockholm. Han går sista året på masterprogrammet i opera på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet där han i slutproduktionen gjorde Pappan i Hans och Greta. Förra vintern gjorde han praktik på Norrlandsoperan som Snofsing i skandinavienpremiären av Kejsarens nya Kläder. I Opera på Skärets uppsättning av Maskeradbalen förra sommaren gjorde han rollen som Cristiano. Förutom operarepertoar har han även sjungit oratorier såsom Johannespassionen, Faurés och Mozarts Requiem, Förklädd Gud och Händels Messias.

Philip Hartman - Sciarone & Kör

Philip är utbildad vid Vadstena Sång- och Pianoakademi samt Musikhögskolan i Malmö. Redan under studietiden var han flitigt anlitad som konsert- och kyrkosångare. 2019 debuterade han som solist i Opera på Skärets uppsättning av Trollflöjten. Därefter har han bl a uppträtt i operakompaniet Operabandens turnerande Puccinihyllning En aften med Puccini i Danmark, sjungit titelrollen i Jakob Thonander Glans punkoperaföreställning RONÖM och framträtt som solist i flera oratorier. Tiden efter sin examen våren -22 har han främst tillbringat i Köpenhamn, där han nu gör sin femte produktion som del av operakören vid Det Kongelige Teater. I vår kan ni också höra honom sjunga rollen som Olof Palme i Jonatan Sersams nyskrivna opera Konstruktionen.

Gustav Ekmark - Kör

Gustav är baryton och mottar sin kandidatexamen i klassisk sång våren 2023 vid Musikhögskolan i Piteå, där han studerat för Katherine Osborne. 2018 mottog han sångsällskapet Sjung sjung stipendium. Han har under studietiden bland annat hunnit medverka i uruppförandet av Jan Sandströms opera Nattuglor och under våren 2023 så gör han bl a rollen som Jupiter i Cavallis opera La Calisto och medverkar i uruppförandet av Andrew Neil Hermons opera Lenore.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå