Följ oss          |    Nyhetsbrev

Amelie Flink

Amelie är född och uppvuxen i Harlösa men bor för nuvarande i Göteborg där hon studerar masterprogrammet i opera vid Högskolan för scen- och musik, Göteborgs Universitet.
Bland hennes tidigare roller tillhör Lucy i Menottis The Telephone, Mathilda i världspremiären av Riddartornet av Carl Unander-Scharin, Ilia i Mozarts Idomeneo, La Zia i Puccinis Madama Butterfly, Siren i Nystroems Herr Arnes Penningar, Carolina i Cimarosas Il matrimonio segreto och Second Woman i Purcells Dido and Aeneas med sällskap såsom t.ex. Göteborgsoperan, Vadstena-Akademien, Opera på Skäret och Smålandsoperan.
Inom konsertrepertoaren har hon varit verksam som sopransolist i bl.a. Bachs Johannes-Passion och Markus-Passion, Händels Messiah, Mendelssohns A Midsummer Night’s Dream, Mozarts Requiem och Mässa i c-moll med orkestrar såsom Norrköpings Symfoniorkester och Stockholms Bach-sällskap.
Till hösten väntar rollen som Gretel i examensproduktionen av Humperdincks Hänsel und Gretel vid Högskolan för scen- och musik, Göteborgs Universitet.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå