Följ oss          |    Nyhetsbrev

Hovdala Slott

Nära Finjasjöns strand i Hässleholms kommun ligger Hovdala slott som bjuder in till storslagen enkelhet, tystnad och ett stillsamt lugn. Som besökare kan man tydligt tyda de årsringar där Hovdala slotts snart 500-åriga historia gjort avtryck. För att trygga slottet under ofredstider har det flyttats till sitt nuvarande läge på 1500-talet. Ankarjärnen på den norra längan bär årtalet 1511. Anläggningen skyddades av en vallgrav som fortfarande, numera torrlagd, omger området. Hovdala spelade med sitt läge i gränslandet en viktig roll under krigen mellan Sverige och Danmark på 1600-talet.

Sommartid finns möjlighet att få guidad tur i den Ehrenborgska våningen. Här finns också Hovdala slottsrestaurang och en välfylld slottsbutik med trevliga inredningsartiklar, böcker mm. Trädgård och park är öppna året runt. I köksträdgården pryds odlingskvarteren av blommor och grönsaker, som i huvudsak drivs upp från frö inne i växthuset eller på friland.

Praktiskt information

Hemsida: www.hovdala.se
Speldatum:

31 juli kl. 16.00 & 19.00
1 aug kl. 16.00 & 19.00

Köp biljett online
Skånska Operan: bokas via: 040-18 75 95 eller asa@skanskaoperan.nu, biljetter betalas via bg: 5128-9148 och hämtas på plats i samband med föreställningen.​

Vägbeskrivning

Karta

Vägbeskrivning genom Google Maps   

Med cykel

8km från Hässleholm, ca 30 minuter längst landsvägen.
Klicka för karta

Med bil

Från Hässleholm
Kör Hovdalavägen söderut, vid Tormestorp finns en skyltat avfart.

Från Malmö/söderut
Följ väg 23 norrut, skyltat "Hovdala slott" några kilometer efter Sösdala.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå