Följ oss          |    Nyhetsbrev

Kalmar Slott

Kalmar Slotts historia sträcker sig 800 år tillbaka i tiden. Under lång tid var Kalmar Slott en betydelsefull försvarsanläggning på grund av sitt strategiska läge. Slottets anor sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Det var här Kalmarunionen undertecknades 1397 och redan under Vasakungarnas tid på 1500-talet fick slottet sitt nuvarande utseende.

På Kalmars mest omoderna sevärdhet ser det mesta ut som det gjorde 1592. Men det finns fortfarande mycket kvar att upptäcka! Under sommaren erbjuds dagligen guidade turer av slottet.

I år visas även en världsutställning om geniet Leonardo da Vinci på Kalmar Slott. I ”Da Vinci – Inventions” möter besökaren da Vincis mest kända uppfinningar, idéer och konstverk. Utställningen är skapad av Grande Exhibitions och har tidigare turnerat i storstäder runt om i världen. Nu visas den för första gången i Sverige.

Kalmar Slotts prisbelönta restaurang, Slottsrestaurangen, har öppet alla dagar hela sommaren. Här erbjuds vällagad mat, hembakt bröd och för dig som är fikasugen finns goda bakverk, ekologiskt kaffe och hemgjord glass.

Praktiskt information

Hemsida: www.kalmarslott.se
Speldatum:

24 juli kl.19.00
25 juli kl.19.00

Föreställningen ges i Gröna Salen.

Kalmar Turistbyrå: 0480-41 77 00
Köp biljett online

Vägbeskrivning

Karta

Vägbeskrivning genom Google Maps   

För länstrafik: http://www.klt.se/

Kalmar är en tätort med goda förbindelser från närliggande orter.

Skånska Operans vänner

Skånska Operans motto sedan starten för 25 år sedan har alltid varit Opera åt folket!. Många har upptäckt opera via oss, vilket vi är enormt stolta över och många kommer troget tillbaka till oss år efter år, vilket vi förstås också är otroligt tacksamma för. Nu finns det en ganska stor skara som man skulle kunna benämna som Skånska Operans vänner. Vi tänkte att detta är nåt vi borde ta fasta på. Man ska vara rädd om sina vänner och vi värdesätter våra.

Vi har nu har hamnat i en besvärlig situation då vi i år inte fick något stöd från Statens Kulturråd och bestämde oss därför för att starta en stödförening för att kunna fortsätta i samma färdriktning som hittils. Vi vill fortsätta spela opera på vårt vis, på svenska med publiken nära skådespelet. Vi vill kunna vara traditionella istället för experimentella. Vi vill kunna välja klassiska verk som berör och når en stor publik. Vi vill att de konstnärliga valen ska vara våra!

Vi har alltid satt den konstnärliga ribban högt och vi tycker oss ha nått upp till våra ambitioner. Många är de unga sångare som börjat hos oss och sedan gått vidare till framgångsrika karriärer. Vi vill kunna fortsätta göra opera med samma krav på kvalitet som vi genom åren förstått att vår publik värdesätter på samma sätt som vi. För att inte behöva höja biljettpriset ohemult mycket eller behöva göra kvalitativa eftergifter vänder vi oss nu till våra vänner.

Utöver ekonomisk stöd så kommer föreningen Skånska Operans vänner att möjliggöra för de som genom åren framfört erbjudande om praktisk hjälp av olika slag att enkelt kunna bidra med detta. Vi hoppas även att vi framåt kan ordna arrangemang & erbjudande för våra vänner. Det här kan bli så mycket och vi hoppas att Ni vill vara med på resan.

Så: Bli medlem i Skånska Operans vänner, medlemsavgiften för privatpersoner är 100 kr/år och för föreningar/företag 1000 kr/år. Inbetalning görs till 5128-9148 ange "Medlemskap Skånska Operans vänner", namn, adress och mail.

Ditt medlemskap och stöd gör skillnad!! Vi ses i sommar och nästa sommar!

Kalender & biljettköp

Vi turnerar runt om i Skåne under sommaren. Du hittar oss på slott och gårdar i härliga miljöer.

Våra spelplatser

Vi turnerar runt om i södra Sverige under sommaren. Du hittar oss på slott och gårdar i härliga miljöer.

Press

Foto - La Boheme

Via denna LÄNK finner du högupplösta bilder från la Boheme fria för användning. Foto: Håkan Röjder

Foto - Madame Butterfly

Via denna LÄNK finner du högupplösta bilder från Madame Butterfly fria för användning. Foto: Håkan Röjder


Press - Madame Butterfly 2017

Skånska Operan står för det populära och publiknära. Sydsvenskan Carl-Håkan Larsén
En Butterfly med många kvaliteter, Lars-Erik Larsson, Skånska Dagbladet/Norra Skåne 3 juli
Hellyckad Puccini i Bäckaskog, KB Kjell A Johansson 2 juli
Tragedi i Japan sjungs på svenska, Norra Skåne, reportage 27 juni

Press - Askungen 2016

Rossini i bästa form, Sydsvenska Dagbladet recension 4/7 Carl-Håkan Larsén
Full rulle hela tiden, Kristianstadsbladet recension 4/7 Kjell A Johansson
Det spelas, dansas och sjungs med sådan uppenbar kärlek till själva operan så att vi är så glada att sitta så nära som man gör. Det händer, recension 4/7 Annika Sjösten
Mellanår för Skånska Operan, Skånska Dagbladet recension 7/7 Lars-Erik Larsson
Rossinis Askungen fick gå på bal på Jordberga gods, Trelleborgs Allehanda 26/7 Andreas Mårtensson
Fartfylld och högklassig underhållning, Barometern Kalmar 30/7 Lage Olsson
Koloraturerna sitter som en smäck, Östra Småland 1/8 Björn Samuelsson
Skånska Operans version av Askungen en given succé, Operalogg 3/8 Mogens H Andersson
Askungesaga sätts upp på Krapperup i rasande fart, Helsingborgs Dagblad artikel.

Det blir mer än bara kärlek när Skånska Operan sätter upp Askungen i sommar. På scen ges plats för hämnd, mobbning och förlåtelse men också humor. Reportage av Cornelia Thomasson i NSK/Skånska Dagbladet. Läs hela artikeln HÄR.

Foto - Askungen
Via denna LÄNK finner du högupplösta bilder från Askungen fria för användning. Foto: Håkan Röjder

Press - Carmen 2015

Dansant Carmen i högt tempo SkD, Norra Skåne 5/7 Lars-Erik Larsson
Skånska Operan har känselspröt inför detta fenomen, SDS 5/7 Carl-Håkan Larsén
Carmen präglas av hängivna tolkningar, KB & Ystads Allehanda 5/7 Kjell A Johansson
Carmen med Skånska Operan - en fullträff Mogens Operalogg 5/7
Carmen virvlar ut på slottsturné Norra Skåne / Skånska Dagbladet

Tidigare föreställningar

Historia

Skånska Operan vänder sig till en bred publik och vår målsättning är att sprida operan utanför den ofta begränsade krets som vanligtvis går på operaföreställningar. Genom att spela på svenska i mindre lokaler med folklig förankring hoppas vi nå en ny operapublik samtidigt som vi även lockar de "trogna" operabesökarna. Vår målsättning är även att i större grad få yngre människor att gå på föreställningarna. Vi vill utveckla operakonsten åt en mer folklig inriktning och vinna en ny publik.

Publiken placeras alltid väldigt nära sångarna och föreställningarna blir därmed intima. Det faktum att vi alltid spelar på svenska bidrar till att skapa en igenkännande känsla hos publiken. Likaså att vi gör om recitativen till talad dialog vilket förenklar handlingen och ökar tempot i föreställningen.

Skånska Operan Jubileumsbok

Vi på Skånska Operan har gjort en bok om våra första 20 år som fri grupp. Här finns information och bilder från alla våra uppsättningar samt en rad anekdoter och minnen från oss i produktionen och de medverkande. Även publiken har fått säga sitt... Boken kostar endast 150 kr inkl frakt. Beställ ditt ex genom att maila asa@skanskaoperan.nu Betalningen sätts sedan in på vårt bg och vi skickar boken till dig.

Audition

Sångare sökes till La Boheme!
Skånska Operan kommer sommaren 2018 att sätta upp Puccinis La Boheme. Vi är en mindre fri grupp som spelar opera på svenska i arenaform på turné i Södra Sverige. Vårt motto är: Opera åt folket. Preliminär repetitionstid är 4 juni-7 juli, beroende på rollens storlek. Vi gör 23 föreställningar prel till den 17 augusti.

Vi kommer att ha auditions i Malmö den 14 & 15 januari. Anmäl dig genom att skicka ditt cv till: audition@skanskaoperan.nu
Har du önskemål om när du vill göra audition, ange detta redan i din ansökan. Vi söker rollerna Mimi, Rudolfo, Marcello, Musetta, Shaunard, Colline och Alcindoro/Benoit samt en mindre amatörkör. Ange vilken/vilka roller du söker. Har du några frågor är du välkommen att höra av dig!

Vi på Skånska Operan

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå