Följ oss          |    Nyhetsbrev

Kalmar Slott

Kalmar Slotts historia sträcker sig 800 år tillbaka i tiden. Under lång tid var Kalmar Slott en betydelsefull försvarsanläggning på grund av sitt strategiska läge. Slottets anor sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Det var här Kalmarunionen undertecknades 1397 och redan under Vasakungarnas tid på 1500-talet fick slottet sitt nuvarande utseende.

På Kalmars mest omoderna sevärdhet ser det mesta ut som det gjorde 1592. Men det finns fortfarande mycket kvar att upptäcka! Under sommaren erbjuds dagligen guidade turer av slottet.

I år visas även en världsutställning om geniet Leonardo da Vinci på Kalmar Slott. I ”Da Vinci – Inventions” möter besökaren da Vincis mest kända uppfinningar, idéer och konstverk. Utställningen är skapad av Grande Exhibitions och har tidigare turnerat i storstäder runt om i världen. Nu visas den för första gången i Sverige.

Kalmar Slotts prisbelönta restaurang, Slottsrestaurangen, har öppet alla dagar hela sommaren. Här erbjuds vällagad mat, hembakt bröd och för dig som är fikasugen finns goda bakverk, ekologiskt kaffe och hemgjord glass.

Praktiskt information

Hemsida: www.kalmarslott.se
Speldatum:

23 juli kl. 19.00
24 juli kl. 19.00

Föreställningen ges i Gröna Salen.


Köp biljett online

Kalmar Turistcentrum: 010-3570505

Biljetter går att bokas via Skånska Operan: asa@skanskaoperan.nu
Ange vilken dag du önskar gå samt antal, inbetalas via bg och sänds per mail.

Vägbeskrivning

Karta

Vägbeskrivning genom Google Maps   

För länstrafik: http://www.klt.se/

Kalmar är en tätort med goda förbindelser från närliggande orter.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå